Popolnoma se prilagaja meram in spalnim navadam posameznika.

Naravni spalni sistem Pinura

Sestavljen je iz petih naravnih elementov, ki se prilagajajo posamezniku:

Patentirano spuščanje v ramah in pasu omogoča učinkovito razbremenitev tega predela. Okvir je izdelan iz cemprina, brez kovinskih delov. Prilega se vsaki postelji.

Ima pomembno vlogo pri celotni učinkovitosti PINURA spalnega sistema. Z uporabo naravnega kavčuka, različne trdote, v kombinaciji s cemprinovimi letvami se prilagodi teži, obliki telesa in posameznikovemu spalnemu položaju.

Vzmetnica je iz čistega naravnega kavčuka. Ravno zato je prilagodljiva, diha in je antibakterijska. Za individualno prilagoditev je na voljo v različnih trdotah in višinah (10 cm, 14 cm).

Različne prednosti – gretje, hlajenje, prijeten vonj, protivnetno delovanje, pralnost, zračnost. Prava podloga nudi postelji dodano vrednost.

a) Vzglavniki Pinura imajo veliko prednost pred običajnimi vzglavniki – Lahko se prilagajajo posamezniku tako, da razbremenijo vrat.

b) Odeja Pinura ima odločilen vpliv na spalno klimo. Vsak posameznik ima drugačne želje in potrebe glede odeje. Odeja Pinura zadovolji vsako željo.

Pinura spalni sistem je bil razvit v sodelovanju s fizioterapevti, strokovnjaki za gibanje in zdravniki. To je garancija za popolno razbremenitev hrbtenice. Ležišče se popolnoma prilagodi posameznemu telesu. Edinstvena izkušnja – to ležišče enostavno morate preizkusiti.

 

Hrbtenica je najbolj pomembna. Le-ta se ponoči obnavlja- medvretenčne ploščice se ponovno napolnijo s tekočino in mišice se sproščajo.
Roke, pas in kolki morajo biti posebej razbremenjeni ali podprti. To je ponovno zelo odvisno od vaše oblike telesa, teže in spalnih navad.
Glava in vrat morata biti v posebnem ležečem položaju, da ni napetosti.

To je najbolj prilagodljiv spalni sistem. Z vsemi petimi elementi se lahko popolnoma prilagodi vašim potrebam:

Posteljni okvir: edinstvena, patentirana možnost spuščanja v ramenih in pasu
Vzmetni element: različna stopnje trdote
Vzmetnica: različna stopnje trdote in višina
Podloga nad vzmetnico in odeja: različni funkcionalni naravni materiali
Vzglavnik: različne vrste polnil in sestava materialov

Spalni sistem Pinura po delih

Največ nam pomeni kakovost in izvor uporabljenih naravnih materialov. Ležišča Pinura ne vsebujejo škodljivih ali drugih nezaželenih snovi. 

Naravni materijali v Pinura izdelkih

Vsaka surovina je uporabljena s posebnim razlogom:

Les cemprin – pomirja in lepo diši
Naravni kavčuk (približno 98% mleka kavčukovca)- prilagodljiv, z antibakterijskim učinkom, zračen
Merino ovčja volna– poleti prijetno hladi, pozimi greje, vpija vlago in jo oddaja v prostor, samočistilen učinek
Tencel (celulozno vlakno)- vpija vlago in jo oddaja v prostor, pralen, zračen, primeren za alergike, astmatike
Lubje vrbe (naravni aspirin) – protibolečinski in protivnetni učinek, proti revmi
Konjska dlaka – naravni regulator vlage in toplote, kroženje zraka, učinek hlajenja
Kamelja dlaka – naravni regulator vlage in toplote, kroženje zraka

Naravni materijali v Pinura izdelkih

Eterična olja cemprina zavirajo tudi rast glivic in bakterij, bolje kot pri katerem koli drugem lesu. Študije avstrijskega neodvisnega inštituta Joanneum Research Graz govorijo o tem, da v povprečju na dan lahko privarčujete 3500 udarcev vašega srca in izboljšate kakovost spanja in okrevanja v ležišču iz cemprina. Poleg tega, da je cemprin primeren za srčne bolnike, je primeren tudi za alergike, vremensko občutljive ljudi, za vse, ki imajo težave z ožiljem in bolezni dihal.

Cemprin v naravi

Cemprin raste le na okoli 1500 nadmorske višine in več. Pravimo mu tudi “Kralj Alp”. Raste zelo počasi, zato so njegova eterična olja izredno intenzivna. Cemprin je znan in cenjen v Avstriji, Nemčiji in Švici, predvsem zaradi pomirjajočega učinka na naše telo in edinstvenega vonja.


Popolna spalna klima je odločilna za udobje v postelji. Ne sme biti ne prevroče in ne prehladno, ne sme biti mokro, tudi kadar se potite.

Pravo spalno klimo zagotovite s pravilno sestavo celotnega spalnega sistema (vzglavnik, odeja, ležišče). Zato skrbno izberite materiale, ki vam ustrezajo.

Potrebno je upoštevati tudi naslednje ključne vidike:

kroženje zraka – za optimalno regulacijo temperature
uravnavanje vlage – za suh občutek
primerno za alergike – pralni materijali ali z dodatkom eteričnih olj za preprečevanje dviganja prahu

pinura spalni sistem

Pinura spalni sistem smo po naključju odkrili, ko smo želeli nadgraditi ponudbo z izdelki iz cemprina. Vedeli smo, da je cemprin zelo cenjen pri naših severnih alpskih sosedih. Skoraj vsaka spalnica v Avstriji je zaradi blagodejnega vpliva na zdravje in proti stresnega delovanja izdelana iz masive cemprina. Tako smo se odpravili v Innsbruck, Avstrija k razvijalcem spalnega sistema Pinura. Preizkusili smo njihov spalni sistem, ki nas je tako navdušil, da ga sedaj predstavljamo tudi vam. 

Razvijalca spalnega sistema Pinura
Close Menu