I. PREDSTAVITEV UPRAVLJAVCA

Promiz d.o.o. je družinsko podjetje z izdelavo pohištva po meri kot glavno dejavnostjo in ostalimi dejavnostmi kot so prostorsko svetovanje in izvajanje refleksnih masaž na domu ali v podjetjih. Ker smo želeli ločiti te tri dejavnosti imamo tri spletne strani www.promiz.si, www.uporabna-arhitektura.si in www.brezstresa.si  Našim strankam želimo, da bi se v svojem domu ali v službi počutile dobro. Naša zaveza je spoštovanje zasebnosti naših strank, in varstva njihovih osebnih podatkov. Poslovanje v današnjem času je neizogibno povezano tudi z obdelavo osebnih podatkov. Z zbranimi osebnimi podatki bomo ravnali po določbah Uredba (EU) 2016/679 Evropskega parlamenta in Sveta z dne 27. aprila 2016 o varstvu posameznikov pri obdelavi osebnih podatkov in o prostem pretoku takih podatkov ter o razveljavitvi Direktive 95/46/ES (v nadaljevanju: Splošna uredba) in nacionalnih predpisov, ki urejajo to področje.

II. VIZIJA VARSTVA ZASEBNOSTI OZIROMA VARSTVA OSEBNIH PODATKOV

Promiz d.o.o. je zaupanja vreden upravljavec osebnih podatkov. Razumemo zasebnost in jo spoštujemo.

III. POOBLAŠČENA OSEBA ZA VARSTVO OSEBNIH PODATKOV

Pooblaščena oseba za varstvo osebnih podatkov v Promiz d.o.o. je Suzana Krmelj. Dostopna je na elektronskem naslovu info@promiz.si  .

Posamezniki, na katere se nanašajo osebni podatki, lahko s pooblaščeno osebo za varstvo osebnih podatkov sami stopijo v stik glede vseh vprašanj, povezanih z obdelavo njihovih osebnih podatkov in uresničevanjem njihovih pravic na podlagi veljavnih predpisov, ki urejajo varstvo osebnih podatkov.

IV. NAMENI OBDELAVE OSEBNIH PODATKOV IN PRAVNI TEMELJI

a) Promiz d.o.o. osebne podatke strank obdeluje v okviru in za namen izvajanja in sklenitve pogodb o nakupu pohištva in storitev, v fazi pogajanj, po prejemu ponudbe posameznika, za izdajanje računa za opravljeno storitev (6/I člen točka b Splošne uredbe).

Na podlagi pogodbe Promiz d.o.o. obdeluje tudi osebne podatke zaposlenih, ki so potrebni za sklenitev in izvajanje pravic in obveznosti iz delovnega razmerja in osebne podatke drugih sodelavcev, ki so posamezniki (in na trgu ne opravljajo gospodarske dejavnosti), v obsegu kot ga določa Zakon o trgu dela ([1]) oziroma Zakon o delovnih razmerjih ([2]).

b) Promiz d.o.o. obdeluje osebne podatke posameznikov tudi na podlagi zakonskega pravnega temelja 6/I člen točka c) Splošne uredbe in na podlagi drugih mednarodnih pogodb, predpisov EU ter nacionalnih zakonov, ki od Promiz d.o.o. terjajo, da v določenih primerih posreduje osebne podatke posameznikov državnim organom (kot so FURS, različne inšpekcije, sodišča ipd) in drugim upravljavcem (kot so ZZZS, ZRSZ, ZPIZ, AJPES…) za izpolnjevanje svojih ali njihovih zakonskih obveznosti ali pristojnosti.

c) Promiz d.o.o. na osnovi zakonitega interesa (6/I člen točka f Splošne uredbe) obdeluje osebne podatke v povezavi z dostopom do spletnih strani www.promiz.si, www.uporabna-arhitektura.si in www.brezstresa.si (IP-naslov računalnika, datum in čas ter obiskane strani). Poleg namena zmanjševanja tveganj vdorov in nepooblaščenih dostopov, se ti podatki lahko uporabijo v analitične in statistične namene. Na podlagi prevladujočega zakonitega interesa Promiz d.o.o. obdeluje zakonito zbrane osebne podatke za namen različnih analiz in statistik, potrebnih za preverjanje pravilnosti poslovnih odločitev in načrtovanje novih.

d) V določenih primerih Promiz d.o.o. zaproša svoje stranke in druge posameznike (tudi kandidate za zaposlitev) za soglasje (6/I člen točka a Splošne uredbe) v obdelavo njihovih osebnih podatkov za namen oblikovanja in posredovanja njihovim interesom, zanimanjem, zmožnostim ipd. prilagojenih ponudb pohištva, storitev, tudi delovnih mest. Vrste osebnih podatkov, ki se obdelajo o posamezniku so natančno naštete v povabilu k soglasju in se razlikujejo glede na kategorije posameznikov (stranke, kandidati za zaposlitev). Prav tako Prmiz d.o.o. svoje stranke in druge posameznike (obiskovalce spletne strani) naproša za privolitev v obdelavo osebnih podatkov za namene pošiljanja e-novic o novostih in koristnih informacijah v okviru Promiz d.o.o.

 V. UPORABNIKI OSEBNIH PODATKOV IN MOREBITNI PRENOS OSEBNIH PODATKOV V TRETJE DRŽAVE

Poleg Promiz d.o.o. osebne podatke v imenu in za račun podjetja obdelujejo tudi njegovi obdelovalci (zunanje računovodstvo).

VI. PRAVICE POSAMEZNIKOV

S pisno zahtevo, poslano na elektronski naslov info@promiz.si lahko posameznik zahteva dostop, dopolnitev, popravek, blokiranje oz. omejitev obdelave ali izbris osebnih podatkov, ugovarja obdelavi podatkov, ki se obdelujejo v zvezi z njim ter zahteva prenos podatkov.

Posameznik lahko dana soglasja v obdelavo osebnih podatkov kadarkoli trajno ali začasno, v celoti ali delno prekliče s pisno zahtevo, poslano na elektronski naslov: info@promiz.si 

Preklic soglasja ne vpliva na zakonitost obdelave, ki se je na podlagi soglasja izvajala do njegovega preklica.

Posameznik ima pravico vložiti pritožbo pri Informacijskem pooblaščencu RS, če meni, da se njegovi osebni podatki shranjujejo ali kako drugače obdelujejo v nasprotju z veljavnimi predpisi, ki urejajo varstvo osebnih podatkov.

 VII. ROKI HRAMBE OSEBNIH PODATKOV

Promiz d.o.o. bo obdeloval osebne podatke v obsegu, ki je potreben za uresničevanje namenov obdelave in dokler bo to potrebno za dosego zasledovanega cilja.

Osebne podatke tako obdeluje do izpolnitve namena oziroma v okviru zastaralnih rokov za obveznosti, ki bi lahko izvirale iz obdelave teh osebnih podatkov, še posebej, ko je obdelava osebnih podatkov potrebna v okviru sklenitve oziroma izvedbe pogodbe, razen v primerih, ko je rok hrambe osebnih podatkov zapovedan z zakonom. V slednjih primerih Promiz d.o.o. podatke hrani v skladu z zakonsko zapovedjo.

Datum: 24. maj 2018

[1] Zakon o urejanju trga dela (Uradni list RS, št. 80/10, 40/12 – ZUJF, 21/13, 63/13, 100/13, 32/14 – ZPDZC-1, 47/15 – ZZSDT in 55/17). [2] Zakon o delovnih razmerjih (Uradni list RS, št. 21/13, 78/13 – popr., 47/15 – ZZSDT, 33/16 – PZ-F, 52/16 in 15/17 – odl. US).

Soglasje o varovanju in obdelavi osebnih podatkov

Osebni podatki in namen obdelave

Upravljavec za prijavo uporablja sistem predhodne odobritve uporabe e-naslova (t. i. opt-in), kar pomeni, da vam pošilja elektronsko pošto zgolj, če se izrecno strinjate, da želite prejemati elektronska obvestila – z vašim jasnim in nedvoumnim soglasjem (v skladu s splošno uredbo EU o varstvu osebnih podatkov – GDPR).

Kontaktni obrazec

Podatke, ki nam jih zaupate na kontaktnem obrazcu na spletni strani, potrebujemo, da vam lahko odgovorimo na vaše povpraševanje. Vaših podatkov za druge namene ne obdelujemo in jih ne posredujemo tretjim osebam. Preden izberete potrditveno polje od vas potrebujemo izrecno privolitev, da se strinjate z našo politiko zasebnosti.

Spletne novice

V primeru, da želite prejemati elektronska obvestila (e-novice, posebne ponudbe, nasveti, obveščanje o dogodkih ipd.) od vas potrebujemo izrecno privolitev preden izberete potrditveno polje na spletnem obrazcu.

Z izpolnitvijo in potrditvijo spletnega obrazca posredujete upravljavcu naslednje kontaktne podatke:

– Ime in priimek

– E-poštni naslov

– Telefonska številka

Kontaktne podatke, ki nam jih posredujete ob oddaji spletnega obrazca, potrebujemo izključno za namene obveščanja o novostih ter za namene personaliziranja obvestil (povezovanje z družbenimi platformami Facebook, AdWords…), v kolikor ste podali takšno soglasje.

Soglasje za obdelavo osebnih podatkov podate s tem, ko na spletni strani na spletnem obrazcu kliknete potrditveno polje. Svoje soglasje lahko kadarkoli umaknete, in sicer tako, da zahtevek pošljete po elektronski pošti upravljalcu. V primeru umika soglasja ne bomo več uporabljali vaših osebnih podatkov za obveščanje o vsebinah. Morebiten umik soglasja ne vpliva na zakonitost obdelave vaših osebnih podatkov v času, preden je bil umik podan.

Čas hrambe osebnih podatkov

Osebni podatki se hranijo toliko časa, kolikor je potrebno za dosego namena (pošiljanje vsebin za namene obveščanja). Podatke, ki so pridobljeni na podlagi privolitve, hranimo do preklica. V primeru, ko veljavna zakonodaja določa obvezne roke za hrambo osebnih podatkov, upravljavec izbriše osebne podatke po poteku z zakonom predpisanega obveznega roka.

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Pravna podlaga

Spremenjeni Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; v nadaljevanju ZEKom-1), ki je začel veljati v začetku leta 2013 je prinesel nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika.

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne tekstovne datoteke, pomembne za delovanje spletnih strani, največkrat z namenom, da se izboljša uporabniška izkušnja. Običajno vsebuje zaporedje črk in številk, ki se naložijo na uporabnikov računalnik, ko ta obišče določeno spletno stran. Ob vsakem ponovnem obisku bo spletna stran pridobila podatek o naloženem piškotku in tako identificirala uporabnika.

Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo na tej spletni strani

Nujno potrebni piškotki: so nujni za pravilno delovanje spletne strani.

Izkustveni piškotki: zbirajo podatke, kako se uporabniki vedejo na spletni strani z namenom izboljšanja izkustvene komponente spletne strani (npr. katere dele spletne strani uporabniki obiskujejo najpogosteje). Ti piškotki ne zbirajo informacij, preko katerih bi lahko identificirali uporabnika.

Funkcionalni piškotki: omogočajo spletni strani, da si zapomni nekatere vaše nastavitve in izbire (npr. uporabniško ime, jezik, regijo) in zagotavlja napredne, personalizirane funkcije. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletni strani.

Oglasni ali ciljani piškotki: najpogosteje uporabljajo oglaševalska in družabna omrežja (tretje strani) z namenom, da vam prikažejo bolj ciljane oglase, omejujejo ponavljanje oglasov ali merijo učinkovitost oglaševalskih akcij. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletu.

Piškotki, ki jih uporabljamo na tej strani sledijo smernicam:

Informacijske pooblaščenke RS (PDF) (https://www.ip-rs.si/fileadmin/user_upload/Pdf/smernice/Smernice_o_uporabi_piskotkov.pdf)
Nadzor piškotkov

Za uporabo piškotkov se odločate sami. Piškotke lahko vedno odstranite in s tem odstranite vašo prepoznavnost na spletu. Prav tako večino brskalnikov lahko nastavite tako, da piškotkov ne shranjujejo.

Za informacije o možnostih posameznih brskalnikov predlagamo, da si ogledate njihove nastavitve.

Upravljalec piškotkov: Promiz d.o.o.

Close Menu