Zato ji namenite najboljši, največji in najsvetlejši prostor

Dodatke izbirajte med toplimi, sončnimi barvami. Vrata elementov naj bodo v rumenih, smetanastih tonih ali barvi kave v kombinaciji z barvo lesa. Kuhinja bo z vami dolgo, vaš okus se z leti spreminja. To imejte v mislih pri izbiri barv. Hladne barve kot so modra in vijolična naj v kuhinji ne prevladujejo. Izjema je le travnato zelena oz. barva zelenega jabolka. Ta barva, da prostoru svežo energijo.

Izris kuhinje z jedilnico

Vedno več je kuhinj, ki so združene z jedilnico in dnevnim prostorom. Zato je dobro, da ima tudi pohištvo v teh prostorih skupno rdečo nit.

Bela moderna kuhinja

Vsi kuhinjski elementi in aparati so postavljeni ravno ob steno. To klasično postavitev lahko popestrite z otokom in tako razmejite prostor med kuhinjo in dnevno sobo ali jedilnico.

Kuhinja v mansardi

Idealna postavitev za ožji, dolg prostor. Kuhinjski elementi in aparati so postavljeni ob obe steni vzporedno. Pri tej obliki lahko maksimalno izkoristimo prostor.

Kuhinja

Primerna za majhne in srednje velike prostore, kjer lahko odlično izkoristimo tudi kot. Kuhinjski elementi so postavljeni ob steni, ki sta med seboj pravokotni. Običajno je vgradni štedilnik z napo, kuhinjski elementom in hladilnikom na koncu enega kraka in vgradno korito s pomivalnim strojem in vgradno pečico na drugem kraku.

Kuhinja

Taka postavitev je lahko podaljšek L postavitve, kjer lahko z nadaljevanjem elementov ob enim izmed krakov tvorimo še tretjo, nižjo steno. Ponavadi na ta način razmejimo prostor med dnevno sobo in kuhinjo.

Kuhinja z otokom

Klasični postavitvi, postavitvi v L ali obliki podkve dodamo kuhinjski otok. Otok nam lahko služi kot dodatna delovna površina za pripravo hrane z vgradnim koritom, kot jedilnica, ali prostor za shranjevanje. Otok je primeren za večji prostor

Close Menu